Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház
Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház
Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház
Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház
Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház
Nefelejcs Fagyizó és Apartmanház

Programok


Programok – Zala kínálatából

(A programokon előzetes egyeztetés után fakultatív a részvétel)


 

A Kerettye Étterem bemutatja: Zalai finomságok estéje 

 
 
Megismerné a zalai vidék néhány finomságát? A bázakerettyei Kerettye Étterem szakácsai, egy kellemes este keretében, megismertetik Önnel a zalai konyha néhány gasztronómiai specialitását.
Időtartam: június, július, augusztus minden héten hétfőn 18 és 21 óra között (előre egyeztetés alapján)
Részletek és Megrendelés: www.zalaifinomsagok.hu


Két keréken Zalában - Dél-zalai Erdőtáj kerékpárút

 
A Dél-Zalai vidék dombhátakra felkapaszkodó és völgyekbe lefutó, szeszélyesen kanyargó békés utjai minden kerékpáros számára feledhetetlen élményt nyújtanak.
 
Kistolmács részét képezi több útvonalnak is mely a Dél-zalai Erdőtáj kerékpárút része. A kidolgozott útvonalaknak kicsik és nagyok egyaránt bátran nekivághatnak, hogy megismerjék zala varázslatos arculatát.

 

Kabala Ménes – Rádiháza

 
Rádiháza Magyarország dél-nyugati részén, Tófej és Gutorfölde községek között helyezkedik el. 1912-ben Bartha László földbirtokos 7 kancával kezdte el itt a lótenyésztést, amelynek hagyományait ápolva működik ma a Kabala-Ménes KFT közel 200 lóval.
 
Az itt működő lovas iskolában 17 ló várja a lovagolni vágyókat, ezek közül 16 magyar sportló és 1 kis ló. A Magyar Lovas Turisztikai Szövetségtől a létesítmény 5 PATKÓS minősítési besorolást kapott.

Lovaglási lehetőségek: www.radihaza.hu

Kézművesség Zalában

 
Kistolmácstól alig 8 km-re található Bázában nyitotta meg 2005-ben Schweizer Róbert a Zalai áruk és különlegességek vegyesboltját.
A tulajdonos közel 20 éve foglalkozik kézművességgel. Termékei között megtalálhatóak az egyedi konyhai használati eszközök és díszkerámiák is. Mindezek mellett egyedi kemencegyártással és építéssel is foglalkozik, melyek egyre elterjedtebbek.
Az ízlésesen kialakított kisboltban az egyedi használati eszközök és díszkerámiák mellett, helyi termékeket (méz, tájjellegű borok, tradicionális íjakat és kiegészítőket) is megtalálhatunk.

További információ: www.baza.hu
 

Zalai Áruk és Különlegességek BoltjaZalai Áruk és Különlegességek BoltjaKerti kiülő - BázaKemence


Kistolmács téli arca – korcsolya, jéghoki, fakutya, szánkó

 
Kistolmácson a pezsgő élet a tél beköszöntével sem múlik el. Még a zord téli hónapok is nyújtanak kellemes kikapcsolódási lehetőséget a településre látogatók számára.
 
A fagyos időknek köszönhetően a tavon minden éven korcsolyázásra alkalmas jégréteg képződik, mely elérheti a 20 cm-es vastagságot is. Ez ideális lehetőséget biztosít a korcsolyázni, jéghokizni, fakutyázni, szánkózni vagy akár csúszkálni vágyó emberek számára. Télvíz idején nagyon sokan keresik fel a tavat a környező településekről, illetve a pihenni vágyó emberek az ország minden részéről, akik sportolással egybekötött pihenésre vágynak.
 
A tiszta levegő, az érintetlen természet és a kikapcsolódási lehetőségek, egy bögre forralt bort kortyolgatva igazi felüdülést jelentenek a téli hónapokban.